Registreringspligt fra 1. april – vælg VANA som kollektivordning

Den lovpligtige registrering i forbindelse med producentansvaret for emballage indtræder 1. april 2024. Fra denne dato kan jeres virksomhed officielt registreres – vi er klar til at hjælpe jer!

Nyhed 25. marts 2024

VANA registrerer jeres virksomhed hos myndighederne 
VANA sørger for at registrere jeres virksomhed i det nationale producentansvarsregister hos Dansk Producentansvar (DPA). Det sker gennem VANAs nye medlemsportal, som vi åbner for allerede i dag. Det er også i medlemsportalen, I skal indtaste jeres forventede emballagemængder for 2024, når I er klar til det.  

Fristen for indberetning af emballagemængderne er 31. august 2024.  

Brug vores guides til registrering og indberetning, som I finder her.   

Sådan gør I – opret jer i VANAs nye medlemsportal 
Med åbningen af VANAs nye medlemsportal, lukker vi samtidig ned for alle nuværende adgange til vana.dk. I skal derfor oprette jer og bekræfte jeres oplysninger gennem medlemsportalen og validere med MitID Erhverv, også selvom I allerede er oprettet på vana.dk. Så snart I er oprettet i VANAs nye medlemsportal, får I automatisk adgang til VANAs viden og værktøjer igen samt alle vores øvrige services og fordele.  

For at få varetaget jeres producentansvar af VANA, skal I underskrive en kontrakt, der indeholder de vilkår og forpligtelser, der er i forbindelse med at bruge VANA som kollektiv ordning. Kontrakten fremsendes senest 1. maj. Af VANAs vilkår for oprettelse kan I se vilkår vedrørende binding, betaling, bankoplysninger mv.   

OBS: Nyt CVR nr. og bank: Vær opmærksom på, at VANA har fået nyt CVR nr. og bankoplysninger, som skal ændres hvis I allerede har oprettet VANA i eksempelvis et økonomisystem.  

Fuld adgang til VANAs medlemsfordele 
Oprettelsen hos VANA koster et opstartsbidrag på 4.000 kr. (2.000 kr. for virksomheder under bagatelgrænsen). Opstartsbidraget er et engangsbeløb, der sikrer jer fortsat fuld adgang til alle VANAs medlemsfordele – inklusiv alt det nye der kommer til, efterhånden som lovgivningen falder på plads. Læs mere her.  

Når VANA har registreret jeres oplysninger hos DPA, vil I desuden modtage en faktura direkte fra DPA med registreringsgebyret på 1000 kr. (500 kr. for virksomheder som allerede er registreret for andre producentansvar).   

God registrering – og god påske 
VANA holder påskelukket fra den 28. marts til og med den 1. april. Men vi sidder klar til at hjælpe jer nu – og igen fra morgenstunden tirsdag den 2. april kl. 9.00, hvis I skulle få brug for det.   
 
Vi glæder os til at løfte producentansvaret for jer - og til at tage imod jer i VANAs nye medlemsportal – den finder I her

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.