Vi gør dansk erhvervsliv klar til producentansvaret for emballage

VANA er en kollektiv ordning for virksomheder, som bliver omfattet af producentansvaret for emballage. Vi påtager os det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for producentansvaret på vegne af vores medlemmer.

Vores vision

VANA er den foretrukne kollektive ordning for det udvidede producentansvar i Danmark.

Vores mission

VANA bidrager til den cirkulære økonomi ved at løfte medlemmernes producentansvar en miljørigtig, administrativt enkel og omkostningseffektiv måde. 
Sammen giver brugt emballage nyt liv!

VANA A/S er stiftet for erhvervslivet af erhvervslivet

VANA A/S er stiftet og ejet af Danmarks største branche- og erhvervsorganisationer, hvis medlemmer tæller ca. 80% af de virksomheder, der bliver omfattet af producentansvaret på emballage, og dækker alle brancher. 

Landbrug & Fødevarer, DagSam, Dansk Erhverv og Dansk Industri stiftede VANA i 2021 for at hjælpe danske virksomheder med at løfte det udvidede producentansvar miljørigtigt, administrativt enkelt og omkostningseffektivt. 

VANAs stiftere - Danmarks største erhvervsorganisationer

Om navnet VANA

VANA er udledt af ordet Vanaheim - den af de ni verdener kendt fra nordisk mytologi, som, det siges, består efter Ragnarok, og som aserne vender tilbage til.

På samme måde arbejder VANA for, at vores verden består: Vi fremmer miljøvenlig emballage ved at holde ressourcer i kredsløb så længe som muligt. 

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.