Tilmeld din virksomhed her

Vi glæder os til at byde jer velkommen som medlem af VANA. Med et medlemskab af VANA guider vi jer, så I bliver klar til at håndtere og leve op til producentansvaret for emballage.

Gratis og uforpligtende - indtil videre

Medlemskab af VANA er gratis og uforpligtende indtil april 2024, hvor registreringen hos Dansk Producentansvar åbner. Bliv medlem ved at oprette din virksomhed i vores medlemssystem her. 

Vi giver besked i god tid, inden I overgår til betalt medlemskab, så I kan beslutte, om jeres virksomhed fortsat skal være en del af VANAs virksomheds-fællesskab.

Indtil producentansvaret træder i kraft vil et medlemskab koste 4.000/2.000 kr. for virksomheder hhv. over og under bagatelgrænsen. Der er tale om et opstartsbidrag, der kun skal betales 1 gang, som giver adgang til alle VANAs medlemsservices. 

Da rammerne og reglerne for producentansvaret endnu ikke er på plads – herunder reglerne for den nøjagtige drift af de kollektive ordninger – er det endnu ikke muligt for os at oplyse, hvad de løbende administrationsomkostninger for et medlemskab af VANA bliver efter producentansvaret træder i kraft i juli 2025.

Medlemsfordele

Som medlem af VANA får du mulighed for indflydelse, fx ved at deltage i vores workshops og webinarer. I VANA arbejder vi overordnet for at gøre det så nemt, billigt og smidigt som muligt for vores medlemmer at leve op til producentansvaret for emballage. Og jo flere virksomheder, der melder sig ind i VANA, jo bedre priser kan vi opnå, når vi indgår og forhandler aftaler og udbud på jeres vegne.

Som medlem af VANA får du adgang til en lang række fordele - dyk ned i vores medlemsfordele her.

Påvirk priserne - tag stilling nu

Virksomheder, der er omfattet af producentansvaret, skal til april 2024 registrere sig hos Dansk Producentansvar og indberette forventede markedsførte emballagemængder for 2024. I forbindelse med indberetningen skal I vælge den kollektiv ordning, I ønsker at være medlem af, og som skal behandle jeres emballageaffald. 

Indberetningen i 2024 bliver brugt som baseline for udregning af den såkaldte tildeling af affaldsmængder til behandling blandt aktive kollektiv ordninger på området. For at opnå stordriftsfordele er det derfor vigtigt at melde sig ind hos VANA nu: For jo flere virksomheder der er med i kollektiv ordningen, og jo større emballagemængder vi dækker, jo bedre aftaler og forhold kan vi forhandle på vegne af vores medlemmer.

Det vil altså sige, at jo større (affalds)emballagemængder, der tildeles VANA på baggrund af vores medlemmers indberettede emballagemængder, jo bedre udbud kan vi lave. Dermed kan vi sikre stordriftsfordele og bedre økonomi for alle vores medlemmer - både over og under bagatelgrænsen!

Se et udpluk af vores medlemmer her.

Læs mere om tildelingsprincippet her. 

Har du spørgsmål til medlemskab, producentansvaret eller VANA som kollektiv ordning, så kontakt os endelig!

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.