Bliv medlem - tilmeld virksomhed her

Med et medlemskab af VANA bliver I klar til at håndtere jeres producentansvar på emballage.

Et medlemskab af VANA giver jer adgang til viden, værktøjer og vejledning samt vigtige frister i forbindelse med implementeringen af producentansvaret for emballage.  
Tjek vores medlemsfordele her. 

Som medlem af VANA kan I klare registreringen og indberetningen for 2024 i vores Medlemsportal. Det vil også være i Medlemsportalen, at VANAs medlemmer skal indberette deres emballagemængder og -typer, når producentansvaret træder i kraft i 2025. 
Læs mere om registrering og indberetning i 2024 her. 
Læs mere om indberetning i 2025 her.


Start din tilmelding til VANA her

Vær opmærksom på, at det kræver validering med MitID Erhverv at registrere og leve op til forpligtelserne i producentansvaret – både når I registrerer jer i VANA, og når jeres informationer skal bekræftes hos DPA. Det behøver ikke være kontaktpersonen, der har adgang til MitID, men der skal være en til rådighed ved registreringen, som har adgang til MitID Erhverv.  
Find vores guides til registrering her.

Pris

Når I opretter jer som medlem hos VANA, modtager I en faktura på opstartsbidrag på 4000 kr. (2000 kr. for virksomheder under bagatelgrænsen).

Når jeres virksomhed via vores Medlemsportal registreres i Dansk Producentansvar (DPA), vil I blive opkrævet et registreringsgebyr på 1000 kr. direkte fra DPA.  

Er jeres virksomhed oprettet i VANA før 1. april?  

… så skal I registrere jer i Medlemsportalen via ovenstående link for at blive officielt medlem af VANA. Både nye og eksisterende medlemmer skal igennem samme tilmeldings- og registreringsproces.

Det skal I for at sikre, at vi har de korrekte oplysninger på både virksomhed og jeres valgte primære kontaktperson, når vi indrapporterer på jeres vegne hos DPA.   

VANA er en not-for-profit organisation

Det betyder, at I som medlemmer ikke betaler unødige omkostninger, hvilket gør det langt mere økonomisk, effektivt og ubureaukratisk for den enkelte virksomhed at være medlem af kollektiv ordningen VANA, end hvis alle hver for sig skal håndtere egne emballager gennem hele genanvendelsesprocessen.

Læs mere om VANA her.

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.