Ny dato: Registrering hos DPA åbner april 2024

Miljøministeriet har nu meldt ud, at registreringen hos Dansk Producentansvar (DPA) i forbindelse med producentansvaret på emballage åbner den 1. april 2024.

Nyhed 16. oktober 2023

Det er hos DPA, at I skal registrere jeres virksomhed og angive de mængder af emballage, I forventer at sætte på markedet i 2024. Indberetningen åbner 1. april 2024 og skal ske inden 31. august 2024, hvorefter DPA tildeler kommuner til de kollektive ordninger ud fra de indberettede affaldsmængder.
Læs mere om hvem, hvad og hvordan, der skal registreres og indberettes her. 

Selve implementeringen af producentansvaret på emballage i Danmark er, som vi tidligere har informeret om, udsat fra den 1. januar 2025 til den 1. juli 2025.
Læs mere om udsættelsen her.  

Find også mere information på DPA’s hjemmeside her.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til de nye datoer eller til producentansvaret i øvrigt, kan du finde svar på det meste i vores FAQ.

Er du medlem af VANA, og har du specifikke spørgsmål til jeres situation, så kontakt os på info@vana.dk, eller ring til vores medlemsservice på tlf. 5353 3244.

Det er gratis og uforpligtende at være medlem af VANA indtil 2024 - du  finder tilmelding og medlemsfordele her. 

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.