Cirkulær fredagsbar: Er genbrug det nye guld under producentansvaret for emballage?

Kom med til cirkulær fredagsbar den 26. januar i eksklusive omgivelser på Villa Copenhagen med paneldebat, hvor vi udforsker genbrugsemballagernes forretnings- og miljømæssige potentialer.

Event 11. januar 2024

Som til enhver anden fredagsbar vil der være drinks og mulighed for at netværke. Den første ”cirkulære drink” er gratis og serveres i et genbrugsglas fra New Loop. Drinken (m/u alkohol) vil være med lokal og økologisk spiritus fra Local Spirits, der står bag den cirkulære leveringsløsning ecoSPIRITS i Danmark.

Skynd dig - kun plads til 100

Tilmelding er lukket.

Paneldebatten stiller skarpt på, hvordan I kan vende omstillingen til noget positivt i forhold til at nedbringe affaldsmængde, styrke konkurrencedygtighed og gøre sig mere attraktiv som arbejdsplads.

Paneldeltagere

Marianne Roed Jakobsen, administrerende direktør i VANA, vil tegne det overordnede udfordringsbillede op og samtidig give indsigt i de løsninger og muligheder genbrugsemballager åbner op for, når producentansvaret for emballage træder i kraft i 2025. Både i relation til hvordan økonomien på genbrug er skruet sammen og hvordan genbrugsløsninger er et vigtigt fremtidigt element i at mindske de samlede genererede affaldsmængder og nå EU´s affaldsmål.

I panelet vil I ligeledes møde Paul Gabie, som er ved at blive et stort navn internationalt indenfor den cirkulære økonomi og blandt andet er på Tatler Magazines liste over Asiens mest indflydelsesrige personer. Paul er CEO og founder af ecoSPIRITS, som er en verdensomspændende løsning for spiritus og vin i genbrugsemballage. Med ecoSPIRITS leveres produkterne i såkaldte ecoTOTEs, der er genanvendelige 4,5 liter glasflasker omkranset af hård plast, der genbruges mindst 150 gange i et cirkulært kredsløb. Herved realiseres dokumenterede CO2-reduktioner på 60-90 % ift. tilsvarende levering i engangsglas.

Med i panelet er også Villa Copenhagens CEO Peter Høgh Pedersen. Villa Copenhagen har siden åbningen i 2020 under mottoet ”Conscious Luxury” gjort bæredygtighed til en integreret del af sin forretningsmodel. Villa Copenhagen implementerede som det første hotel i Skandinavien i 2023 den cirkulære løsning til levering af spiritus ecoSPIRITS og får i dag størstedelen af sin spiritus leveret i ecoTOTEs. Peter vil byde ind med sine erfaringer fra Villa med at arbejde systematisk med bæredygtighed, herunder hvad det helt konkret har betyder for Villa Copenhagen at tilvælge en cirkulær løsning.

Dagens moderator

Moderator af debatten er chefkonsulent for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv, Andreas Hastrup Clemmesen, der vil styre dagens debat og samtidig byder ind med sit perspektiv på, hvorfor det giver mening for virksomheder at have fokus på at implementere cirkulære løsninger, som del af deres forretningsstrategi.

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.