Forbered dig på producentansvaret med godt emballagedesign

Formålet med at indføre producentansvaret for emballage er bl.a. at skabe økonomisk incitament til at designe emballager, der er mindre belastende for miljø og klima. De overordnede principper handler derfor om at holde ressourcer i kredsløb ved at designe emballager, der kan indgå i såkaldte cirkulære loops.

Der findes ikke en one-size-fits-all løsning. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i mulighederne for at optimere designet af emballagen på netop din virksomheds respektive produkter, branche og marked.

Der findes mange forskellige bud på, hvordan designprocessen kan gribes an. Så selvom alle detaljerne for den danske model for producentansvaret på emballage endnu ikke er på plads, så kan din virksomhed med fordel gå i gang med de indledende forberedelser allerede nu.

Find forslag til proces og inspiration til emballageguides via linkene.

Overordnede principper for miljøvenlig emballage

  • Emballagen er materialeminimeret.
  • Emballagen er kun fremstillet af ét materiale (hvis muligt).
  • Emballagen er let at kildesortere – eventuelt skille ad.
  • Emballagen kan effektivt indgå i genanvendelsesprocessen.
  • Emballagen beholder høj værdi som sekundær råvare.

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.