VANA opfordrer til præcisering og harmonisering i høringssvar

VANA har sendt høringssvar afsted til Miljøministeriet til bekendtgørelsen om registrering og indberetning. Her opfordres bl.a. til, at vejledningen til fortolkning af reglerne fremskyndes, så virksomheder hurtigst muligt kan få afklaret, om de er omfattet.

Nyhed 01. februar 2024

Adm. direktør Marianne Roed Jakobsen indleder høringssvaret, som også er underskrevet af VANAs samlede bestyrelse med: ”Det er positivt, at Miljøministeriet vil harmonisere den danske lovgivning med den kommende EU-emballageforordning. Producentansvaret medfører en stor administrativ og økonomisk byrde for virksomhederne, og det er derfor fortsat afgørende, at den reviderede tidsplan ikke forsinkes, ligesom vi opfordrer Miljøministeriet til at prioritere vejledning og informationskampagner samt udmeldinger vedrørende reglerne for sikkerhedsstillelse.”

Læs hele VANAs høringssvar til ministeriet her.

Bekendtgørelsen bliver efter planen udstedt medio marts og træder i kraft 1. april, hvor registreringen til myndighederne (DPA) også åbner. Læs mere om registrering og indberetning her.  

Se status for implementering af producentansvaret her.

Vil du gerne vide mere, om den reviderede bekendtgørelse og om registrering og indberetning, så holder VANA temawebinar om begge emner i løbet af februar. Tjek tider, og tilmeld dig her.

Bliv medlem af VANA

Meld din virksomhed ind hos VANA, og kom på forkant med producentansvaret - vi bistår bl.a. med registrering af de lovpligtige oplysninger hos Dansk Producentansvar som åbner 1. april 2024.  Se medlemsfordelene, og tilmeld din virksomhed nu.

Bliv medlem

VANA nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil vide mere om producentansvaret for emballage, og hvad din virksomhed skal have styr på inden 2025? Så holder vi dig løbende opdateret, når der er nyt om producentansvaret og deadlines, du skal forholde dig til.